Veelgestelde vragen


1. Wanneer is een winterregeling nodig?

Een winterregeling is nodig in situaties waar de airco-installatie ook bij lage buitentemperaturen en vorst de ruimte moet koelen. Hierbij moet gedacht worden aan serverruimtes, opslagruimte medicijnen en bijvoorbeeld discotheken.

 

2. Wanneer is een condenspomp nodig?

Een condenspomp is nodig wanneer het condenswater niet op basis van natuurlijk afschot kan worden afgevoerd. Omdat condenspompjes meer geluid produceren dan de airco zelf en relatief storingsgevoelig zijn adviseren wij om ze alleen toe te passen waar condensafvoer op afschot niet mogelijk is.

 

3. Waarom is een multisplit installatie meestal duurder dan meerdere single split installaties?

Een multisplit buitendeel heeft een andere inspuiting en besturing dan een single split installatie en is hierdoor duurder in productie. Ook liggen de productie aantallen lager. Tenslotte wordt airconditioning meestal geplaatst in bestaande bouw, door te kiezen voor meerdere single split airco-units wordt het zichtwerk in de woning beperkt.

 

4. Zijn er nog airco-installaties leverbaar die enkel kunnen koelen?

Nee, de huidige airco-installaties zijn uitgerust met een warmtepomp en kunnen koelen en verwarmen.

 

5. Hoe bereken ik mijn benodigde airco-vermogen?

Hoeveel koelvermogen nodig is voor de ruimte die u wilt koelen is met een handige formule. Klik hier.

 

6. Wat is 'standaardmontage'? 

Alles over onze standaardmontage en de voorwaarden daarvoor leest u hier [Klik hier].

 

7. Hoelang krijg ik garantie op mijn installatie?

Daikin hanteert per productgroep verschillende garantietermijnen. Op airconditioning en VRV zit 5 jaar fabrieksgarantie, op luchtreinigers zit drie jaar fabrieksgarantie en op de Daikin Hybride zit standaard twee jaar garantie. U heeft de mogelijkheid om voor de Daikin Altherma producten een extra garantiepakket aan te schaffen waarmee u 10 jaar lang onderdelengarantie heeft. Het volledige garantiebeleid kunt u hiernaast downloaden.

 

We adviseren u om de hybride-installaties altijd te registreren in de Daikin Stand by me app. U krijgt na installatie een email met een uitnodiging om uw installatie te registreren.  Noordpool Airconditioning is Daikin Heating Specialist dit betekent onder meer dat uw garantieperiode wordt verlengd wanneer u uw hybride-installatie registreert in de Stand by me app.

 

8. Na de montage heb ik iets toch liever verandert, kan dat?

Denkt u vooraf goed na over waar u de installatie gemonteerd wilt hebben. De installatie functioneert obv een gesloten koudemiddelcircuit en kan niet eenvoudig een meter verplaatst worden. Bespreekt u op de dag zelf alles gerust goed met de monteur. Mocht u bij de montage iets zien wat u niet bevalt, zeg het dan direct tegen onze monteurs ze denken graag met u mee en zolang het systeem niet in bedrijf gesteld is en onze servicebus aanwezig is, kunnen we veel zaken nog eenvoudig aanpassen. Belt u een dag later dan is het lastiger en wordt het veelal als meerwerk aan u in rekening gesteld.

 

9. Is Noordpool een gecertificeerd bedrijf? 

Ja, Noordpool heeft een F-Gassen vergunning en beschikt tevens over het uitgebreide EPBD-A en -B diploma: 

 

10. Levert Noordpool ook installaties zonder montage?

Nee, Noordpool Airconditioning is een installateur/ Daikin Service Partner en geen groothandel. Wij leveren u alleen installaties inclusief montage. U kunt ook niet bij ons terecht voor de montage van elders aangeschafte airconditioninginstallaties.

 

11. Afwijkingen in temperatuur en energieverbruik App, wat is er aan de hand?

De Daikin Online Controller synchroniseert niet continue met uw airco hierdoor kunt u verschillen constateren in de app ten aanzien van temperatuur en energieverbruik. Dit is dus geen storing de app geeft slechts een eerder meetmoment weer. 

 

12. Het lukt me niet de online controller te installeren?

Alle productinformatie vindt u hier in de Daikin Product Finder

Bekijkt u ook de instructiefilmpjes hiernaast

 

Download
Garantiebeleid Daikin
In het garantiebeleid kunt u nalezen welke garantietermijnen gelden voor uw Daikin installatie.
Garantiebeleid Daikin _tcm198-412790.pdf
Adobe Acrobat document 218.7 KB
Download
Handleiding Wifi- Onecta
Handleiding Wifi- Onecta
Onecta Installatiehandleiding.pdf
Adobe Acrobat document 612.3 KB