Energiezuinige koelingsoplossingen voor serverruimtes en datacentra

De ICT is veelal het hart van het bedrijf geworden. Niets is vervelender dan het uitvallen van uw server door warmteproblemen. De kosten van een airconditioninginstallatie zijn gering in verhouding tot de schade die uw bedrijf oploopt bij het uitvallen van de computers. Bij het selecteren van de juiste airco voor uw serverruimte moet met meerdere aspecten rekening gehouden worden. Denk hierbij aan een constante temperatuur, bedrijfszekerheid, constante (niet te lage) luchtvochtigheid, alarm doormeldingen etc. Ook hier geldt "Een goede installatie begint bij een goed advies, we komen daarvoor graag geheel vrijblijvend bij u langs!"

 

Onze huisleverancier Daikin beschikt over het meest uitgebreide portfolio van producten op de markt, zodat wij u de beste oplossing kunnen leveren voor uw behoefte wat betreft het koelen van uw serverruimte of datacentrum. 


Kleine serverruimte

Meestal  wordt een kleine ruimte gebruikt als serverruimte.  Al gauw wordt het in zo'n ruimte te warm voor uw apparatuur. Dit hoeft niet alleen in de zomer het geval te zijn, de apparatuur wordt immers het gehele jaar door gebruikt en geeft constant warmte af.  In deze kleinere serverruimtes zijn single split wandmodellen toepasbaar, mits deze zijn voorzien van een goede winterregeling. 

 

Sky Air voor de grotere serverruimtes

Grotere servers genereren veel warmte, die constant afgevoerd moet worden. Dat zorgt voor speciale uitdagingen die het Sky Air-systeem gemakkelijk aankan. Om continue koeling te garanderen kan het systeem met behulp van een koppeling (RTD10) redundant worden uitgevoerd. Tevens is het van groot belang dat de systemen gelijkmatig worden belast. Dit kan bij Sky-Air eenvoudig worden ingesteld op basis van het aantal draaiuren. Ook tijdens onderhoud blijft de koeling dankzij de back-up functie  

gegarandeerd. Met de afstandsbediening 

kunt u bovendien heel eenvoudig de instellingen van de serverruimte vergrendelen, zodat deze niet kunnen worden gewijzigd door mensen die zich in de serverruimte bevinden.

 

Koelingsoplossingen voor datacentra

Datacentra zijn gespecialiseerde centra voor IT-servers, die grote hoeveelheden elektriciteit vereisen en ontzettend veel warmte genereren. De koeling van een datacentrum moet nauwkeurig worden beheerd om de prestatie van de apparatuur te optimaliseren, en ook de enorme ecologische impact van deze energievretende installaties moet worden beheerd. Om het stroomverbruik in datacentra te verminderen moeten voor het koelen van de servers uiterst efficiënte systemen worden gebruikt, meer bepaald die koudwatermachines die 'free cooling' bieden. 'Free cooling' gebruikt de koude buitenlucht om te helpen het water te koelen voor de airconditioningsystemen van

het datacentrum. Wanneer de temperatuur van de omgevingslucht onder een bepaald punt zakt, loopt al het koelwater, of een deel ervan, niet naar de koeler maar naar een speciaal systeem dat minder stroom verbruikt. Wanneer de buitentemperatuur +2°C of lager is, worden de koelcompressors volledig uitgeschakeld en is de koeling bijna volledig natuurlijk. Zo daalt de belasting op het systeem, zakt het energieverbruik met tot wel 75%, en wordt de levensduur van de koeler verlengd.


Totale betrouwbaarheid

Datacentra werken de klok rond en het hele jaar door, en moeten snel terug kunnen worden opgestart bij een storing in de apparatuur. Daikin biedt voor het koelen van datacentra efficiënte oplossingen die snel de maximale belasting kunnen bereiken en zo hoge prestatienormen kunnen aanhouden om een systeemstoring te voorkomen. In combinatie met een op maat gesneden onderhoudscontract met duidelijke afspraken over onze reactie tijd hoeft u zich geen zorgen meer te maken.