Het Nieuwe Verwarmen, efficient energieverbruik, efficiënte investeringBestel direct uw Daikin Altherma

DAIKIN Hybride 5kW

alleen verwarmen

€8.799.-

DAIKIN Hybride 8kW 

alleen verwarmen

€9.299,00

DAIKIN Hybride 8kW 

koelen en verwarmen

€9.599,00

DAIKIN Altherma 3 All Electric

vanaf €12.999,00 *

Investeringssubsidie Duurzame Energie

€1.900,00- € 3.150 50% MINDER CO2-UITSTOOT, 50% MINDER GASVERBRUIK

De kracht van de Daikin Intergas Hybride is de slimme samenwerking tussen de warmtepomp (die 70% van de energie levert) en de hr-ketel (die bijschakelt wanneer dit nodig is). Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en uw warmtebehoefte kiest het systeem altijd de meest zuinige werkingscombinatie: warmtepomp, hr-ketel of beiden. Op jaarbasis daalt uw gasverbruik hierdoor met minimaal 50%.

VERBETERING ENERGIELABEL (BESTAANDE BOUW)

Sinds 2008 is het verplicht om bij verkoop en nieuwe verhuur van een woning een energielabel te overhandigen. Heeft u nog geen energielabel? In januari 2015 krijgt u van de Overheid een voorlopig energielabel voor uw woning toegestuurd. Een gunstig energielabel komt de verkoop- of verhuurbaarheid van uw woning uiteraard ten goede. Met de Daikin Intergas Hybride gaat u in de meest voorkomende gevallen minimaal twee energielabel stappen vooruit ten opzichte van uw huidige cv-ketel. Dat scheelt! 

ONBEPERKT EN ROYAAL WARM TAPWATER

Het water voor bij voorbeeld uw douche of bad wordt verwarmd door de hr-ketel van Intergas, Nederlands meest gekozen cv-ketel. Door de speciale, dubbele warmtewisselaar levert deze ketel een rendementsverbetering van circa 30% in vergelijking met traditionele cv-ketels. Terwijl u geniet van onbeperkt en royaal warm tapwater (tapklasse CW5). Dankzij het hybride principe kan, wanneer ruimteverwarming wordt geleverd door de warmtepomp, gelijktijdig warm tapwater worden geleverd door de hr-ketel. Hierdoor bent u verzekerd van optimaal comfort.

NOG EEN ARGUMENT: SUBSIDIES EN REGELINGEN

 Zowel op nationaal als op lokaal niveau stimuleert de overheid het energiezuiniger maken van woningen. Wilt u direct weten voor welke subsidie of regeling, bij voorbeeld Groene hypotheek of Energiebespaarregeling, u in aanmerking komt? Kijkt u dan op de Energiesubsidiewijzer. Zo heeft u wellicht nóg een argument om te kiezen voor de Daikin Intergas Hybride. De Daikin Hybride komt in aanmerking voor de investeringssubsidie duurzame energie, uw voordeel hiervan bedraagt in 2017 maar liefst € 1.900.-

FORSE EPC-VERLAGING (NIEUWBOUW)

De energiezuinigheid van nieuwbouw woningen wordt uitgedrukt in de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Hierbij geldt: hoe energiezuiniger, hoe lager de EPC. De overheid scherpt de norm steeds verder aan. Per 1 januari 2015 gaat de EPC voor nieuwbouwwoningen van 0,6 naar 0,4. In 2020 moeten nieuwe woningen volledig energieneutraal gebouwd worden (EPC 0). Met de Daikin Intergas Hybride kan een EPC-verlaging van maar liefst 0,35 gerealiseerd worden.

VERWARMEN ÉN KOELEN: COMFORT HET HELE JAAR DOOR

De Daikin Intergas Hybride is beschikbaar in twee capaciteiten: 5 kW en 8 kW. Deze zijn geschikt voor de verwarming en warmtapwaterbereiding in uw woning. Het 8 kW systeem is ook leverbaar in een uitvoering die kan verwarmen én koelen. Dit betekent dat als beschikt over het juiste afgiftesysteem - vloerverwarming, ventilator- of warmtepompconvectoren - de Daikin Intergas Hybride in de zomer kan zorgen voor koeling in uw woning. Zo bent u dus met één systeem het hele jaar door verzekerd van optimaal comfort. En dat is wel zo prettig.

COMPACTE AFMETINGEN

 De Daikin Intergas Hybride is een zeer compact systeem: (H x B x D) 890 x 450 x 400 mm. Het binnendeel past op de plek van uw huidige cv-ketel. Bovendien hoeft u uw bestaande leidingen en afgiftesysteem (radiatoren, vloerverwarming etc.) niet te vervangen.

EENVOUDIGE EN SNELLE INSTALLATIE

De Daikin Intergas Hybride bestaat uit drie onderdelen:

  • warmtepomp buitendeel
  • warmtepomp binnendeel
  • hr-ketel
... hierdoor is het systeem eenvoudig te hanteren en installeren. 

Het warmtepomp binnendeel (hydrobox) kan eenvoudig op de wand worden bevestigd met behulp van een standaard achterplaat. Vervolgens wordt daaraan, met behulp van snelverbindingen, de hr-ketel (gasmodule) bevestigd, waardoor een zeer compacte eenheid ontstaat. Alle verbindingen bevinden zich onderaan en alle onderdelen zijn toegankelijk aan de voorzijde, hetgeen onderhouds- en reparatiewerkzaamheden vereenvoudigt. Voor het plaatsen van het warmtepomp buitendeel zijn er vele mogelijkheden: op of in het dak, aan of in de gevel, in de tuin, in de schuur, in de dakkapel, etc. 

IDEAAL VOOR RENOVATIE

De Daikin Intergas Hybride is geschikt voor alle warmtebehoeften tot 36 kW. Bovendien kan de hr-ketel zonder de warmtepomp worden geïnstalleerd. Dit om het verwarmingsproces snel te kunnen opstarten en daarmee te voorkomen dat u in de kou komt te zitten als uw bestaande cv-ketel defect is. Het installeren van de warmtepomp kan dan later plaatsvinden.