Van gas naar elektrisch

Zoals u weet dient elke woning in 2050 gasvrij gemaakt te zijn. Een flinke uitdaging, maar wij bieden u de mogelijkheid dit stapsgewijs met de gebruikelijke renovatierondes en afschrijvingstermijnen uit te voeren.

 

Renovatieronde een: het vervangen van combi-ketels door Daikin Hybride installaties. 

De Daikin Hybride kan zonder problemen aangesloten worden op traditionele radiatoren en vloerverwarmingsdelen en ook aanpassing van badkamer en keuken is niet nodig. De Daikin Hybride bestaat uit een warmtepomp (die 70% van de energie levert) en een HR-ketel (die bijschakelt wanneer dit nodig is). De CV-ketel en warmtepomp zijn dus in één systeem verwerkt, met als voordeel dat ze optimaal samenwerken. De CV-ketel en de warmtepomp kunnen gelijktijdig draaien terwijl dit bij andere systemen niet zo is. Dit resulteert in een zeer hoog rendement en terugverdientijden van rond de 5 jaar. Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en uw warmtebehoefte kiest het systeem de optimale werkingscombinatie: warmtepomp, hr-ketel of beiden. Op jaarbasis daalt hierdoor uw gasverbruik met minimaal 50%.

 

De hybride installatie levert een CW5 tapklasse hoeveelheid warm water en is geschikt voor alle warmtebehoeften tot 36 kW. Met de installatie kan een EPC-verlaging van maar liefst 0,35 gerealiseerd worden.

 

De Daikin Hybride is opgenomen in de apparatenlijst met ISDE subsidie. U krijgt €1700 subsidie op de 5kW installatie en €1900 op de 8kW installatie.

 

Volgende renovatieronde: van Hoge Temperatuur (HT) systemen naar Lage Temperatuur (LT) systemen. 

Zodra huidige radiatoren en vloerverwarmingsdelen over enkele decennia aan het einde van hun levensduur zijn, vervangt u ze door een LT systeem. De badkamer en keuken heeft u bij eerdere geplande renovaties al geschikt gemaakt voor all-electric. Ook de Daikin Hybride kan nu vervangen worden door een ‘all electric’ LT systeem.

 

Uw voordeel:

  • Systeem stapsgewijs aanpassen met de gebruikelijke renovatierondes
  • Geen voortijdige afschrijving bestaande installaties
  • Tot de woningen volledig geëlektrificeerd zijn daalt het gasverbruik met minimaal 50%.
  • €1700 - €1900 ISDE subsidie 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning / woningen?

Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze projectleiders.

U kunt ons bereiken op het nummer 036-5225967 of via info@noordpool-ac.nl

 

 

Lees ondertussen hier alvast over wat warmtepompen precies zijn.