Vroege Vogels Voordeel

Laatste kans

Profiteer van het Vroege Vogels Voordeel

Ook dit jaar geven wij weer Vroege Vogels Voordeel op alle installaties. Wel nodig, met de aanstaande prijsstijgingen door de fabrikanten. Gebruik hiervoor de kortingscode VroegeVogels2018 in de webwinkel!

 

– €200 [lees verder]

Telefoon app nu ook voor Daikin Altherma-Hybride

Strengere regelgeving koelmiddelen

De Europese overheid wil de zogenaamde F-gassen terugdringen met een aantal beperkende maatregelen. Wat zijn de laatste ontwikkelingen daarin? [lees verder]

Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE) nog beperkt beschikbaar!

Nederland van het gas af

Bijna net zo snel als Nederland in de jaren zestig op de aardgasbel werd aangesloten, moeten we nu weer van het gas af. Ons eigen gas raakt op en gas verbranden brengt te veel CO2 in de atmosfeer. Hoe gaat we dat doen? [lees verder]Vroege Vogels Voordeel

Ook dit jaar geven wij weer Vroege Vogels Voordeel op alle installaties.

Om de topdrukte tussen juli en september wat te spreiden, belonen wij degene die voor 1 juli een installatie laat plaatsen met €100 korting!* Bovendien krijgt u tot 30 april nog eens € 100 korting op de prijsstijging van 1 maart.** Dat is samen dus €200 korting!

 

 

–€100 – €100 = –€200

 

* Let op dat de levertijd doorgaans 2 á 3 weken bedraagt.

** Fabrikanten verhogen hun prijzen per 1 maart met €200. Wij kunnen niet anders dan die verhoging doorberekenen.

 


Fabrikanten verhogen hun prijzen

Door de economische groei en de toenemende vraag naar nieuwbouw woningen in Nederland, neemt ook de vraag naar airco’s en warmtepompen toe.

 

Tegelijk stijgen lonen en grondstofprijzen. Samen met de lange levertijden zorgt dat voor prijsverhogingen door de fabrikanten.

 

 

De prijsstijgingen variëren momenteel tussen de 4 en 15 procent. Vooral koudemiddelen worden snel duurder. 

Dit betekent dat ook wij onze prijzen moeten aanpassen. Per 1 maart 2018 stijgen de prijzen van alle installaties met €200.

 

Profiteer daarom van het Vroege Vogels Voordeel nu het nog kan!

 Nieuwe Europese regelgeving omtrent koelmiddelen

Airconditioners transporteren warmte van de binnen- naar de buitenunits door middel van koelmiddelen die HFK’s (Fluorkoolwaterstoffen) bevatten, de zogenaamde F-gassen. Die wil de Europese overheid terugdringen.

 

Wat is er verandert? 

De kern van de Europese herziening van de F-gassenverordening is de afbouw van de hoeveelheid HFK’s omdat ze schadelijk zijn voor het milieu. Het op de markt brengen van HFK’s wordt teruggebracht van 100% in 2015 naar nog maar 21% in 2030. 

 

Er wordt een quotasysteem ingevoerd waarbij importeurs / fabrikanten quota krijgen toegewezen. Dit betekent dat HFK’s straks niet meer onbeperkt leverbaar zijn. Een reden temeer om te zorgen dat u een installatie heeft met een laag GWP.

 

Het door Daikin ontwikkelde koelmiddel R-32 staat momenteel erg in de belangstelling. Omdat R-32 efficiënt warmte overdraagt, kan deze het elektriciteitsverbruik tot ongeveer 10% verlagen in vergelijking met gangbare koelmiddelen als R410. Bovendien heeft R-32, in vergelijking met R-410A, een aardopwarmingsvermogen (GWP) dat een derde lager ligt. R32 heeft daardoor een  lagere impact op het milieu.

 

Daikin R32 GWP

 

Daikin vervangt op dit moment alle R410 installaties voor R32 installaties. Dit gebeurt stapsgewijs en naar verwachting zijn eind 2018 alle nieuwe installaties voorzien van R32. Dit betekent dat u dit jaar nog regelmatig geconfronteerd zult worden met wijzigingen in de type aanduiding van de installatie ten opzichte van een eerder uitgebrachte offerte. 

 

Heeft u een recente R410A installatie, maakt u zich dan geen zorgen. Daikin installaties zijn altijd voorzien van de nieuwste technieken. Alle recente R410A installaties hebben een SCOP (Seasonal Coëfficiënt of Performance) > 4.0 en Daikin levert tot zeker 10 jaar nadat de installatie uit productie is genomen onderdelen voor reparatie. 

 

Mocht u hierover vragen hebben, dan informeren we u graag.

Bel 036 5225967

 Heel Nederland van het gas af, maar hoe?

Gasfornuis

Bijna net zo snel als Nederland in de jaren zestig op de aardgasbel werd aangesloten, moeten we nu weer van het gas af. Ons eigen gas raakt op en gas verbranden brengt te veel CO2 in de atmosfeer. Hoe gaat Nederland dat doen? 

 

In 2050 moeten we dat voor elkaar hebben, staat in het Energierapport 'Transitie naar Duurzaam'. Hoe, en vooral ook hoe snel we zonder aardgas kunnen, daar wordt nog druk over nagedacht. Wel is al duidelijk dat we op alle fronten energie moeten besparen en schone alternatieven moeten inzetten.

 

Het succes van de operatie kan niet afhangen van één enkele oplossing. We zullen een brede waaier aan technieken gelijktijdig moeten uitrollen.

 

Nieuwe woningen worden binnenkort all electric opgeleverd, mocht u een nieuwe woning gaan bouwen dan informeren we u graag over de Daikin Altherma warmtepompen.

 

Bij bestaande woningen is het lastiger. Voor een all electric installatie moet de woning volledig worden omgebouwd naar LT toepassingen. Zeker bij tapwater is dat lastig. Voor renovatie heeft Daikin daarom de Daikin Altherma Intergas Hybride installatie ontwikkeld. Met deze oplossing bespaart u minimaal 50% op uw gasverbruik en daarmee op uw energienota. Zo kunt u stap voor stap uw woning klaarmaken voor 2050.

 

 

 

Bij Noordpool heeft u al een hybride installatie vanaf € 5.995,- inclusief standaard montage en daar gaat de subsidie van €1.700 nog vanaf. Het prijsverschil met een ouderwetse CV-ketel verdiend u terug door het lagere verbruik. Doordat uw energielabel verbeterd stijgt de woning in waarde en kunt u bij sommige hypotheekverstrekkers ook nog extra korting krijgen middels een ‘groene hypotheek’

 

 

Zowel op de all electric als de hybride installaties krijgt u tot en met 2019 een stimulering-subsidie vanuit het ISDE programma. Het subsidiebedrag varieert van € 1700 - € 4800 afhankelijk van soort installatie en vermogen alle informatie vindt u op www.rvo.nl

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0