Voldoen uw installaties aan de EPBD?

Noordpool Airconditioning is EPBD gecertificeerd, dus twijfelt u of moet uw installatie nog gekeurd worden, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een offerte op maat. We zijn u graag van dienst. Hieronder vindt u alvast een korte uitleg van de EPBD.


Aircosystemen met een koelvermogen > 12 kW moeten sinds 2013 eens in de vijf jaar worden gekeurd. Nederland voldoet hiermee aan de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD).  De uiterlijke deadline hangt af van de klasse en het bouwjaar van de installatie

 

Meer comfort

De energiecomponent van airconditioningsystemen krijgt van veel gebouwbeheerders weinig aandacht. Veel systemen staan niet optimaal afgesteld of sluiten niet aan bij de koelingsbehoefte van een gebouw. De nieuwe keuringsverplichting brengt hier verandering in. Door te zorgen voor bedrijfszekere, veilige en energie-efficiënte airconditioning kunnen gebruikers veiliger, gezonder en comfortabeler werken en gaan exploitatiekosten omlaag. 

Energy efficient

 Bovendien levert het uiteindelijk geld op als gevolg van energiekostenbesparing: een goed afgesteld airconditioningsysteem bespaart al snel 10 tot 30% op de jaarlijkse energiekosten, de kosten van een keuring zijn daardoor snel terugverdiend.